Pozvánka na štúdium v Ruskej federácii

Aktivity v škole Život v škole

V utorok 11. 2. 2020 navštívila našu školu štátna tajomníčka Ministerstva školstva, vedy a športu SR Oľga Nachtmannová spolu s generálnym riaditeľom Sekcie medzinárodnej spolupráce a európskych záležitostí Marekom Moškom. Žiakom vyšších ročníkov prezentovali možnosť získať zo strany Ruskej federácie BEZPLATNÉ štúdium vo zvolenej špecializácii počas celého obdobia štúdia, a v prípade potreby aj možnosť absolvovať BEZPLATNÉ prípravné jazykové kurzy na príslušnej prípravnej fakulte.

Pozornosť žiakov obrátili aj na skutočnosť, že tento rok majú jedinečnú príležitosť študovať pokročilé jadrové technológie v Rusku na najlepších vzdelávacích inštitúciách v krajine, aj v špecializáciách „jadrová energia a technológie“, „fyzikálno-technické vedy a technológie“ a „základné medicínske vedy“. Databáza všetkých ruských univerzít podľa špecializácií a študijných smerov sa nachádza na webovej stránke : www.future-in-russia.com (podmienkou na získanie štipendia je registrácia a vyplnenie prihlášky na štúdium na príslušnom portáli).

Okrem spomínaného ruského štipendia poskytuje vláda Slovenskej republiky svojim občanom, ktorí chcú študovať v Rusku, štipendiá na pokrytie životných nákladov ako aj cestovných nákladov na miesto pobytu.

Na záver stretnutia obaja odpovedali na otázky žiakov.