Zelený svet 2020

Aktivity v škole Život v škole

Ministerstvo životného prostredia SR a Slovenská agentúra životného prostredia predĺžili uzávierku 25. ročníka tradičnej súťaže umeleckej tvorivosti detí a mládeže Zelený svet. Tohtoročná téma Zeleného sveta nesie názov Je to v mojich rukách.

V civilizovanom svete využívame prírodné zdroje, ktoré premieňame na tovary a služby pre svoje potreby. Tieto naše činy za sebou zanechávajú stopu na životnom prostredí. Každá táto stopa sa líši svojou veľkosťou, podľa toho akým postupom sa so zdrojmi zaobchádzalo. Spotreba vody a energie, spracovanie odpadu, prepravná vzdialenosť a mnoho iných faktorov ovplyvňuje kvalitu životného  prostredia.  Stačí začať maličkosťami, zamýšľať sa nad vecami, ktoré každodenne robíme. Stojíme na križovatke a rozhodujeme sa, akú budúcnosť chceme. Práve teraz je čas si vybrať.  Je to v tvojich rukách. Svojou troškou môže prispieť každý.

Cieľom tohto ročníka Zeleného sveta je vyzvať mladých umelcov k vytvoreniu výtvarných a literárnych umeleckých diel, ktorými vyjadria svoj postoj k aktuálnym environmentálnym problémom a pokúsia sa zamyslieť nad ich riešeniami.  

Webstránka súťaže

Súťažné kategórie

A) Výtvarná a digitálna tvorba

  1. Kresba, maľba, grafika, kombinované techniky
  2. Detský animovaný film
  3. Komiks

B) Literárna tvorba
Krátka próza (poviedka, črta, bájka, humoreska, glosa, fejtón)

Termín uzávierky súťaže: 11. november 2020
Viac na stránke súťaže alebo u pani M. Knutelskej.