Píšete? Zapojte sa do literárnych súťaží

Aktivity v škole Život v škole

Aj počas tohto zvláštneho obdobia existuje viacero príležitostí pre tých z vás, ktorí radi píšu, tvoria a skladajú nové literárne a umelecké diela. Vyberte si tú svoju!

Medziriadky

Literárna súťaž Medziriadky spojená s letnou literárnou školou je vyhlásená pre autorov do 26 rokov. Do súťaže sa môžete zapojiť s poéziou, prózou alebo dramatickým textom (divadelná hra, filmový scenár alebo rozhlasová hra).

Pozvánka do literárnej súťaže

Uzávierka súťaže: 2. apríla 2021

Ak sa chcete zapojiť, dôkladne si preštudujte propozície a formálne náležitosti prác. Prípadne požiadajte o názor svoju učiteľku slovenského jazyka a literatúry.

Svätoplukovo kráľovstvo ožíva

Túto súťaž organizuje pre základné i stredné školy Filozofická fakulta UKF v Nitre. Súťaž povzbudzuje k budovaniu národnej hrdosti a vlastenectvu. Orientuje pozornosť na aktuálne témy v spoločnosti a významné historické medzníky. Súťaž pestuje vzťah k tradícii, tvorivo rozvíja kultúrne povedomie.

Témy súťaže:

  • Objavná výprava k misii Solúnskych bratov
  • študentský návrh komunikačno-zážitkového vyučovania témy VM
  • Podoby hrdinstva (hrdina/hrdinovia) vo Svätoplukovom kráľovstve
  • Návrh loga k súťaži: textovo-obrazová realizácia
  • Svätoplukovo posolstvo do dnešnej pandemickej doby

Súťaže sa môže zúčastniť študent/ žiak, kolektív autorov, ktorí napíšu poéziu či prózu na danú tému v slovenskom jazyku, vytvoria výtvarné alebo elektronické dielo.

Uzávierka súťaže: 16. apríl 2021

Podrobné pravidlá súťaže

Medzinárodná literárna súťaž: Kto zachráni jeden život, zachráni celý svet

Centrum pre židovsko-bulharskú spoluprácu Alef pozýva literárne nadaných žiakov do súťaže o najlepšie rozprávanie na tému Kto zachráni jeden ľudský život, zachráni celý svet – poviem vám o svojom záchrancovi v kontexte holokaustu a záchrany Židov počas holokaustu“.

Uzávierka súťaže: 1. máj 2021

Práce vyhodnotí medzinárodná komisia a desiati najlepší autori budú pozvaní na dvojdňové slávnostné odovzdávanie cien v júni 2021 do bulharského mesta Burgas na náklady organizátorov.

Podrobné pravidlá súťaže

M. Obročníková